tag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post4152744727830554336..comments2023-11-08T12:59:54.305+01:00Comments on Arnikowa kuchnia: SZARLOTKA KASZTANOWAArnikahttp://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-48635559015768140082015-05-19T11:41:55.261+02:002015-05-19T11:41:55.261+02:00Super pomysł! Zamiast kukurydzianej użyłam migdał...Super pomysł! Zamiast kukurydzianej użyłam migdałową. Jednak w moim piekarnik 40 min ti za dlugo. 20 spokojnie by wystarczyło i nawet 160 stopni z tetmoobiegiem. Wszystko zależy od piekarnika. Pyszne! kobietabezbrzuchahttps://www.blogger.com/profile/13819095082612359996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-34088599788591849762014-04-09T09:00:04.748+02:002014-04-09T09:00:04.748+02:00Hm, szkoda, że się nie udało:( Ja użyłam formy 20c...Hm, szkoda, że się nie udało:( Ja użyłam formy 20cm i w moim odczuciu ciasta było w sam raz. Co do "rozciapania" to pewnie zależy to od odmiany jabłek, niestety nie pamiętam jakich jabłek użyłam. Świetny pomysł, by jabłka wcześniej podgrzać, zwłaszcza, gdy to są twardsze odmiany. Pozdrawiam!Arnikahttps://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-36217397817620518222014-04-08T22:48:19.224+02:002014-04-08T22:48:19.224+02:00niestety ciasto mi nie wyszło ;( Pomimo niewielkie...niestety ciasto mi nie wyszło ;( Pomimo niewielkiej tortownicy ciasta było duuużo za mało, a jabłka się nie "rozciapały". Następnym razem podgrzeję jabłka i zrobię dwa razy tyle ciasta...chyba że jest jakiś inny pomysł ? pozdrawiam.Aniahttps://www.blogger.com/profile/02826812445973859879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-88556599338537416082012-09-23T20:19:28.945+02:002012-09-23T20:19:28.945+02:00Dzięki:) Mąka kasztanowa nadaje lekką słodycz wypi...Dzięki:) Mąka kasztanowa nadaje lekką słodycz wypiekom. Następnym razem chyba nawet pominę agawę/cukier (chyba, że jabłka będą kwaśne). Polecam także naleśniki z tą mąką (przepis na moim blogu). Pozdrawiam!Arnikahttps://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-45427273130198237572012-09-23T19:00:13.774+02:002012-09-23T19:00:13.774+02:00Gratuluje, ciasto wyglda wspaniale i wydaje sie pr...Gratuluje, ciasto wyglda wspaniale i wydaje sie proste do przygotowania :) A jaki smak daje maka kasztnowa? Nigdy nie probowalam czegos takiego...Tutuhttps://www.blogger.com/profile/04681375830596635729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-10644151643602392812012-09-21T11:01:43.073+02:002012-09-21T11:01:43.073+02:00Super szarlotka! Z pewnością wypróbuję. Dziękuję z...Super szarlotka! Z pewnością wypróbuję. Dziękuję za udział w akcji!Katarzyna Jankowskahttps://www.blogger.com/profile/13871734606165906986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-26605348911849391792012-09-21T10:31:53.734+02:002012-09-21T10:31:53.734+02:00niesamowitaniesamowitaDusiahttps://www.blogger.com/profile/07738810677507536331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409076380542849340.post-5400320150346038592012-09-21T10:11:28.559+02:002012-09-21T10:11:28.559+02:00kasztanowa szarlotka? czegos takego jeszcze nie wi...kasztanowa szarlotka? czegos takego jeszcze nie widzialam ! i nie jadlam ! i juz tego zaluje :)Magdahttps://www.blogger.com/profile/08747736759784814749noreply@blogger.com