czwartek, 30 sierpnia 2012
"CZEKOLADOWE" CIASTO MALINOWO-ŚLIWKOWE
Składniki:
2,5 szklanki mąki bezglutenowej (użyłam jaglanej i gryczanej)
3/4 szklanki brązowego cukru
dwie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
2 łyżki karobu
szklanka wody
0,5 szklanki oleju
łyżka octu balsamicznego
dwie garście malin
10 śliwek pokrojonych na ćwiartki lub "ósemki"
kilka łyżek wiórków kokosowych
Połączyć sypkie składniki, dodać wodę, olej oraz ocet, wymieszać (tylko do połączenia składników). Wsypać maliny. Ciasto włożyć do formy, posypać wiórkami, udekorować śliwkami. Piec godzinę w 190 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz