Naturalnie słodkie, pyszne...
Składniki:
garść suszonych śliwek
garść suszonych moreli (u mnie ekologiczne, bez siarki)
opcjonalnie garść poppingu z amarantusa
garść potłuczonych płatków migdałowych
Owoce umyć, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka-kilkanaście minut. Odcedzić, lekko odcisnąć i zmiksować (masa nie musi być idealnie gładka), ew. dodać popping. W dłoniach formować kuleczki dowolnej wielkości, obtoczyć w migdałach. Przechowywać w lodówce.
o zdecydowanie coś pysznego i bardzo ładne na dokładkę
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńMożna jeść garściami :D
OdpowiedzUsuńPrzyjmij moje wyróżnienie.
OdpowiedzUsuńhttp://prostyprzepisnazycie.blogspot.com/
Pozdrawiam!
Zrobiłam - PYSZNE !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Cieszę się, że smakowały:) Ja ciągle coś toczę...:) Uściski!
UsuńBardzo fajne! :)
OdpowiedzUsuńPoczyniłam wczoraj i melduję, że kulki są bardzo smakowite. Część obtoczyłam w migdałach, a część w wiórkach kokosowych.
OdpowiedzUsuńDzięki za smaczny pomysł. :)
Drui..., dzięki za skorzystanie z przepisu! Cieszę się, że smakowały:) Pozdrawiam!
Usuń