niedziela, 12 maja 2013

PRALINKI ŚLIWKOWO-MORELOWE W MIGDAŁACH

 


Naturalnie słodkie, pyszne...


Składniki:

garść suszonych śliwek
garść suszonych moreli (u mnie ekologiczne, bez siarki)
opcjonalnie garść poppingu z amarantusa
garść potłuczonych płatków migdałowych

Owoce umyć, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka-kilkanaście minut. Odcedzić, lekko odcisnąć i zmiksować (masa nie musi być idealnie gładka), ew. dodać popping. W dłoniach formować kuleczki dowolnej wielkości, obtoczyć w migdałach. Przechowywać w lodówce.

10 komentarzy:

  1. o zdecydowanie coś pysznego i bardzo ładne na dokładkę

    OdpowiedzUsuń
  2. Można jeść garściami :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyjmij moje wyróżnienie.

    http://prostyprzepisnazycie.blogspot.com/

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłam - PYSZNE !
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowały:) Ja ciągle coś toczę...:) Uściski!

      Usuń
  5. Poczyniłam wczoraj i melduję, że kulki są bardzo smakowite. Część obtoczyłam w migdałach, a część w wiórkach kokosowych.
    Dzięki za smaczny pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Drui..., dzięki za skorzystanie z przepisu! Cieszę się, że smakowały:) Pozdrawiam!

      Usuń