wtorek, 2 lipca 2013

CHRUPIĄCY DESER JOGURTOWY Z NUTELLĄ

 

Pyszny deser dla NieAlergika. Dwie minuty i gotowy:)


Składniki (dla dwóch osób):

pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego (typu greckiego)
pół szklanki serka mascarpone
2-3 łyżki nutelli
ew. 1-2 łyżki syropu z agawy

zboża preparowane (u mnie mieszanka prosa, orkiszu i brązowego ryżu)

Jogurt zmiksować z mascarpone, nutellą i słodem (można dokładnie wymieszać łyżką). W wysokich szklankach nakładać naprzemiennie krem i zbożowy popping. Zjadać ze smakiem;)

 

11 komentarzy:

  1. Proste i napewno smaczne a zboża preparowane zapewne można zastąpić ulubionym musli. Napewno się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale słodkości! :) Niebo w gębie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Na taki deser zawsze najdzie mnie ochota ;) Pyszności!

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki Dziewczyny:) Uściski!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie pogardziłabym taką porcyjką ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. szybko i pysznie, super deser!

    OdpowiedzUsuń