Sezon truskawkowy niestety już się kończy:( Korzystamy jeszcze robiąc koktajle, musy, placki...
Składniki:
ugotowana kasza jaglana (u mnie ok. dwie szklanki)
ok. 3 łyżki mąki z tapioki lub skrobi ziemniaczanej
syrop z agawy lub inny słód - do smaku
1/4 łyżeczki cynamonu
pokrojone truskawki
masło klarowane do smażenia
Kaszę zmiksować z mąką, dodać słód i truskawki, wymieszać. Smażyć na złoto na niewielkiej ilości sklarowanego masła. Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać odrobinę mleka roślinnego lub wody.
Świetne placuchy, zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńale muszą być pyszniutkie :)))
OdpowiedzUsuńRobiłam podobne z dużą ilością wiórek kokosowych, mniam!
OdpowiedzUsuńMam trochę wątpliwości co do tej mąki z tapioki lub ziemniaczanej jeśli chodzi o cukrzyków. Chociaż nie ma jej dużo, więc chyba raz na jakiś czas można, tak sądzę. Zbyt często jednak bym cukrzykom tego dania nie polecała, choć zapowiada się bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńHey ..
OdpowiedzUsuńNice post..
Would you like to follow each other..!!!
Keep in touch
www.beingbeautifulandpretty.com
świetne placuchy, z truskawkami nigdy nie robiłam
OdpowiedzUsuńpycha!
Aż zatęskniłam za truskawkami:) Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń