PLACUSZKI DYNIOWO-JAGLANE
Składniki:
10 łyżek mąki jaglanej
1/2 szklanki puree z dyni (kawałki dyni ugotować w garnku z małą ilością wody, zmiksować)
ok. 1/2 szklanki wody
oliwa
mus bananowo-daktylowy
Do puree z dyni wsypać mąkę, mieszając wlewać powoli wodę. Smażyć na złoto na niewielkiej ilości oliwy.
Podawać z musem.
Z tym musem te placuszki muszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie przepisu do akcji :)
OdpowiedzUsuńNa pewno skorzystam :)
Pozdrawiam
Pyszne placuszki :)
OdpowiedzUsuńAż trudno uwierzyć że z samej mąki jaglanej tak wychodzą, u mnie wszystkie wypieki z jaglanej są bardzo kruche, nie sklejają się. Więc placków się jeszcze nie odważyłam na samej jaglanej spróbować. Ale zrobię, co tam, bo wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńChyba dynia zrobiła swoje:) Dla spulchnienia można dodać proszku do pieczenia BIO (mi nie przeszkadza brak puszystości). Oczywiście ciasto można dosłodzić, ja tego nie zrobiłam, bo jadłam placuszki z mega słodkim musem.
Usuń