piątek, 26 października 2012

PLACUSZKI DYNIOWO-JAGLANE


 

Składniki:

10 łyżek mąki jaglanej
1/2 szklanki puree z dyni (kawałki dyni ugotować w garnku z małą ilością wody, zmiksować)
ok. 1/2 szklanki wody
oliwa

mus bananowo-daktylowy

Do puree z dyni wsypać mąkę, mieszając wlewać powoli wodę. Smażyć na złoto na niewielkiej ilości oliwy.
Podawać z musem.



Dyniowe przysmaki



5 komentarzy:

  1. Z tym musem te placuszki muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji :)
    Na pewno skorzystam :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż trudno uwierzyć że z samej mąki jaglanej tak wychodzą, u mnie wszystkie wypieki z jaglanej są bardzo kruche, nie sklejają się. Więc placków się jeszcze nie odważyłam na samej jaglanej spróbować. Ale zrobię, co tam, bo wyglądają super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba dynia zrobiła swoje:) Dla spulchnienia można dodać proszku do pieczenia BIO (mi nie przeszkadza brak puszystości). Oczywiście ciasto można dosłodzić, ja tego nie zrobiłam, bo jadłam placuszki z mega słodkim musem.

      Usuń