wtorek, 25 września 2012

MUFFINKI MAKOWO-WINOGRONOWE



Składniki:

1,5 szklanki mąki (u mnie jaglana)
3 łyżki suchego maku
1/2 szklanki brązowego cukru (dałam 1/3, bo nie lubię zbyt słodkich ciast)
trochę świeżo startej skórki cytrynowej
łyżeczka proszku do pieczenia BIO
1/4 szklanki oliwy
ok. 3/4 szklanki wody 

winogrona rodzynkowe

Połączyć suche składniki oraz skórkę z cytryny, wlać wodę i wymieszać (tylko do połączenia składników).
Ciasto włożyć do formy na muffinki (do 2/3 wysokości). Do każdej muffinki wcisnąć kilka winogron. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.

Wersja mini:)

4 komentarze:

  1. winogrona w muffinach? super ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wegańskie! Czadowo, na pewno kiedyś skorzystam z tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajnie wyglądają te winogronowe kropeczki :)

    OdpowiedzUsuń