Składniki:
1,5 szklanki mąki (u mnie jaglana)
3 łyżki suchego maku
1/2 szklanki brązowego cukru (dałam 1/3, bo nie lubię zbyt słodkich ciast)
trochę świeżo startej skórki cytrynowej
łyżeczka proszku do pieczenia BIO
1/4 szklanki oliwy
ok. 3/4 szklanki wody
winogrona rodzynkowe
Połączyć suche składniki oraz skórkę z cytryny, wlać wodę i wymieszać (tylko do połączenia składników).
Ciasto włożyć do formy na muffinki (do 2/3 wysokości). Do każdej muffinki wcisnąć kilka winogron. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Wersja mini:)
uroczo wyglądają
OdpowiedzUsuńwinogrona w muffinach? super ! :)
OdpowiedzUsuńWegańskie! Czadowo, na pewno kiedyś skorzystam z tego przepisu.
OdpowiedzUsuńale fajnie wyglądają te winogronowe kropeczki :)
OdpowiedzUsuń