Składniki:
brązowy ryż
śliwki
kiwi
ew. syrop z agawy
Ilość składników dowolna:) Ryż ugotować. Śliwki pozbawić pestek, włożyć do garnka, dolać trochę wody i gotować kilka minut pod przykryciem, zmiksować blenderem. Jeśli śliwkowy mus wyjdzie zbyt kwaśny (zależy od rodzaju śliwek) można go dosłodzić (polecam syrop z agawy). Ryż polać musem, na wierzchu ułożyć plasterki kiwi.
Przepis dodaję do akcji Skarby Jesieni w Kuchni Alergika.
Pycha;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryż na słodko;)
OdpowiedzUsuńmmm apetyczne danie;)
OdpowiedzUsuńDziękuje za udział w akcji "Kiwi Cię Zadziwi" i zapraszam do dodawania kolejnych przepisów.
Pozdrawiam;)
Proste i smaczne. Ale Alergicy uwaga na kiwi, wchodzi w reakcje krzyżowe z sezamem, mąką żytnią i papryką, do tego jeszcze nie mogą ich jeść uczuleni na lateks!
OdpowiedzUsuń