środa, 16 stycznia 2013
KASZTANOWO-GRYCZANE NALEŚNIKI Z GRUSZKAMI
Składniki:
3/4 szklanki mąki kasztanowej
3/4 szklanki mąki gryczanej
woda
gruszki
kilka goździków
cynamon
syrop z agawy (lub inny słód do smaku)
Z mąki i wody przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć na patelni posmarowanej oliwą.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Włożyć do garnka, dodać goździki oraz cynamon, wlać odrobinę wody i gotować kilka minut pod przykryciem. Zmiksować, ewentualnie dosłodzić. Naleśniki posmarować musem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to brzmi bardzo intrygująco:)
OdpowiedzUsuńJak wynajdę taką mąkę w sklepie to już wiem, co z niej zrobię;D
Ciekawa jestem połączenia tych mąk, same kasztanowe jakoś mnie nie przekonały:)
OdpowiedzUsuńTwoje ładnie się formują!
Ja lubię z samych kasztanów. Te są zdecydowanie mniej kasztanowe w smaku:)
UsuńTeraz to pojechałaś! :D
OdpowiedzUsuńCzyli że mogą być?:)
UsuńZrobiłam, zmieniłam mąkę kasztanową bo nie miałam. To jest najprostsza ale naprawdę najlepsza wersja naleśników jaką jadłam :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:) Pozdrawiam!
Usuń