sobota, 22 września 2012

BRĄZOWY RYŻ Z KIWI



Składniki:

brązowy ryż
śliwki
kiwi 
ew. syrop z agawy

Ilość składników dowolna:) Ryż ugotować. Śliwki pozbawić pestek, włożyć do garnka, dolać trochę wody i gotować kilka minut pod przykryciem, zmiksować blenderem. Jeśli śliwkowy mus wyjdzie zbyt kwaśny (zależy od rodzaju śliwek) można go dosłodzić (polecam syrop z agawy). Ryż polać musem, na wierzchu ułożyć plasterki kiwi.

Przepis dodaję do akcji Skarby Jesieni w Kuchni Alergika.






4 komentarze:

  1. mmm apetyczne danie;)


    Dziękuje za udział w akcji "Kiwi Cię Zadziwi" i zapraszam do dodawania kolejnych przepisów.

    Pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i smaczne. Ale Alergicy uwaga na kiwi, wchodzi w reakcje krzyżowe z sezamem, mąką żytnią i papryką, do tego jeszcze nie mogą ich jeść uczuleni na lateks!

    OdpowiedzUsuń