Składniki (na ok. 40 pierniczków):
115 g mąki
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka przyprawy do pierników
½ łyżeczki kakao
50 g brązowego cukru
szczypta soli
50 g miękkiego masła
łyżeczka miodu
2 łyżki mleka
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka przyprawy do pierników
½ łyżeczki kakao
50 g brązowego cukru
szczypta soli
50 g miękkiego masła
łyżeczka miodu
2 łyżki mleka
Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 160 stopniach.
Przepis pochodzi z bloga addio pomidory.
Muszą smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńfajne świąteczne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńTeż mi się ten przepis spodobał, ale pierniczków nie zrobiłam (jeszcze;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i porywam jednego:)