czwartek, 20 grudnia 2012

PIERNICZKI HOLENDERSKIE KRUIDNOTEN dla NieAlergików


Składniki (na ok. 40 pierniczków):


115 g mąki
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka przyprawy do pierników 
½ łyżeczki kakao
50 g brązowego cukru
szczypta soli
50 g miękkiego masła
łyżeczka miodu
2 łyżki mleka 


Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 160 stopniach.
Przepis pochodzi z bloga addio pomidory.

3 komentarze:

  1. Muszą smakować wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne świąteczne zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też mi się ten przepis spodobał, ale pierniczków nie zrobiłam (jeszcze;)
    Pozdrawiam i porywam jednego:)

    OdpowiedzUsuń